Kerstsprinttoernooi

Verslag en uitslagen kerstsprinttoernooi

Op tweede kerstdag is het kerstsprinttoernooi gereden. Er waren 140 deelnemers die de 100m, 300m en 500m hebben geschaatst. STC Rutten organiseerde dit kerstsprinttoernooi voor de 36 e keer. Dit is mogelijk gemaakt dankzij de vele vrijwilligers onder leiding van Lena Ketelapper en Rina Klijnstra.

Er werd hard geschaatst. De ambiance was uitstekend. Enkele uren voor het kerstsprinttoernooi was de 1000m vrouwen en 5000m heren van het Olympisch Kwalificatie Toernooi (OKT).  Het regende bij het kerstsprinttoernooi persoonlijke record. Verder werden er 4 baanrecord geschaatst. Femke Kok (STC Kluners) schaatste twee baanrecords en Stefan Westenbroek (YC Stokvisdennen) schaatste eveneens twee baanrecords. Een ieder die niet met het OKT mee schaatst was van de partij. Het kerstsprinttoernooi is een geliefd toernooi. Schaatsers hebben niet zo vaak de gelegenheid om deze korte afstanden te schaatsen. STC Rutten nam ook deel aan dit toernooi. De club behaalde een achtste plaats in het clubklassement.

Winnaar van het clubklassement was STD St. Nicolaasga.

Voor de uitslagen klik hier.


36ste KERSTSPRINTTOERNOOI 2017

 

Het wordt kouder, alle schaatsen zijn al maanden uit het vet , trainen om te kunnen knallen op de mooiste, vetste en coolste wedstrijden van het seizoen. De toppers worden zenuwachtig om te knallen op het Olympisch Kwalificatie Toernooi om een startplek op de Olympische Spelen 2018 in Pyeongchang Zuid Korea te bemachtigen. De nationale clubtoppers verdringen zich om een startplek in Thialf veilig te stellen op het Kerstsprint van STC Rutten op tweede Kerstdag.

Want wees nou eerlijk, welke schaatser met sprintvezels wil nou niet starten op het Kerstsprint 2017 in de prachtige ambiance van Thialf Heerenveen. Knallen als nooit tevoren, verpulver je PR, aanval op baanrecords en zelfs nationale records is beslist niet onmogelijk zoals in het verleden al is gebleken .

Supersfeertje, mooie prijzen , topijs ( direct na OKT van 26 december) en de gelegenheid om je familie en vrienden op deze feestdag te laten zien waar je toe in staat bent. 

De toegang is gratis, dus geen belemmering om je supporters uit te nodigen.

Ook dit jaar heeft MAPLEZ  weer  een prachtige hoofdprijs , een  MAPLEZ onderstel naar keuze , beschikbaar gesteld. Ook ligt er  voor iedere deelnemer een attentie klaar bij de inschrijving.

Tevens hebben onze trouwe sponsoren  ook dit jaar  de KERSTSPRINTcommissie van STCRutten niet in de steek gelaten.  Heel hartelijk dank daarvoor. Zonder hen was dit spektakel niet haalbaar .

Mocht je benaderd worden als vrijwilliger, jurylid of deelnemer, schroom niet om ja te zeggen.

Wij als commissie doen er alles aan om het je naar de zin te maken.

See  you  2ndXmas  @Thialf ,

 

Lena Ketellapper en Rina Klijnstra

Wanneer 26 DECEMBER 2017, eerste start 18.30 uur
Waar Schaatstempel Thialf te Heerenveen
Voor wie Interclub op uitnodiging voor  Junior A,  NeoSenior  en  Senior (D/H)
Wat Sprint  100, 300 en 500 meter
Organisatie STC Rutten
Contact kerstsprinttoernooi@stcrutten.nl   0513-436765 (Lena Ketellapper)
Kosten 150 euro per sprintploeg, evt.  individuele deelnemers 25 euro p.p.
Prijzen Bokaal voor de beste sprintploeg, drie prijzen per categorie
  • Eén hoofdprijs:   onderstel naar keuze welke onder de categorie winnaars wordt verloot.
  • voor iedere deelnemer een attentie aangeboden door MAPLEZ

Belangrijk!!

In verband met het Olympisch Kwalificatietoernooi , is de parkeerplaats en Thialf  pas om 17.30 uur beschikbaar!!!  Het is dus een strakke planning qua aanmelden , inrijden en eerste start! Excuses voor dit ongemak.

Sponsoren

logo-maplez logo-sportbrillenshop

 


Download de uitslagen van het kerstsprinttoernooi 2016 hier

Share

Comments are closed.