Jeugd

Jeugdschaatsen 10-11

Ook in het komende seizoen worden er in Thialf voor de jongste categorie schaatsers (4-11 jaar), die nog geen schaatsdiploma C+,D of E hebben, weer jeugdschaatslessen gegeven onder leiding van gediplomeerde schaatstrainers. Denk je dat is wat voor jou, kom dan eens langs voor een GRATIS les, je zult zien dat schaatsen heel erg leuk is. Je kunt je daarna (of ook meteen natuurlijk) opgeven via de STC Rutten Lid Worden pagina
Het jeugdschaatsen begint op (dit is nog niet zeker).
Wat is het doel van het jeugdschaatsen?
De kinderen worden geleerd hoe het is om op het ijs te staan en welk plezier je er aan kunt beleven. Ze leren zo de eerste beginselen van het jeugdschaatsen. Dit is te vergelijken met zwemles. Daar leer je ook de eerste beginselen van het zwemmen. Zo is dat bij het jeugdschaatsen ook. Dus in eerste instantie leren de kinderen zich vrij te bewegen op het ijs en daarna komt de techniek van het schaatsen aan bod.
In de loop van het seizoen worden de kinderen beoordeeld op hun techniek. Hierbij worden de volgende onderdelen getest:
– recht op de schaats staan
– evenwicht op een been
– houding en het glijden op twee benen
– afzetrichting van het been
– bochtschaatsen
– remproef
In de les wordt gebruik gemaakt van verschillende hulpmiddelen, pionnen, spelmateriaal etc. Aan het eind van al de lessen kun je een SCHAATSDIPLOMA behalen.Afhankelijk van de resultaten, kunnen de diploma’s A, B, C, D, of E worden afgegeven. Wanneer je tien jaar bent of minimaal in het bezit bent van het C+ diploma mag je naar de 400 m-baan.
MA1 Maandag 16.30 – 17.20 uur
MA2 * Maandag 17.20 – 18.10 uur
WO3 Woensdag 16.25 – 17.15 uur
WO2 Woensdag 17.15 – 18.05 uur
WO3 Woensdag 18.05 – 18.55 uur
DO1 * Donderdag 17.15 – 18.05 uur
DO2 ** Donderdag 17.15 – 18.15 uur
ZA1 Zaterdag 08.20 – 09.10 uur Jeugdschaatsen
ZA2 Zaterdag 09.10 – 10.00 uur Jeugdschaatsen
ZA3 Zaterdag 9.10 – 10.00 uur Kleuters 4/6 jaar
Lestijden:
Je kunt 1 x per week trainen op een van de volgende tijdstippen (afhankelijk van aantal beschikbare plaatsen):
* Op MA2 en DO1 is alleen de krabbelbaan (kleinste ijsbaan) en 333 meter baan beschikbaar. Heb je een A of B diploma? Kies dan voor een ander uur.
** VR2 is het Jeugd
Shorttrack uur, Kennismaking met de shorttrack.
In de vakantie gaan de lessen gewoon door
Gang van zaken tijdens de lessen:
  • het dragen van handschoenen is verplicht
  • de leskaart moet duidelijk zichtbaar worden gedragen
  • de schaatsen moeten goed geslepen zijn, dit komt het plezier ten goede
  • de ouders of begeleiders dienen ervoor te zorgen dat de kinderen de schaatsen goed onderbinden. Ook tijdens de lestijden hebben de lesgevers daar geen tijd voor
Welk materiaal kan uw kind het beste gebruiken?
Het beste is nog steeds de houtjes. Dicht bij het ijs. Gemakkelijk vast te maken. Op deze houtjes stevige schoenen of laarzen. Ook de easy glider kan gebruikt worden. Ook hierop graag stevige schoenen. Noren liever niet, te hoog boven het ijs en slecht voor de enkels. Beslist geen combi-noren, daar leer je geen schaatsen mee.
Wat gaat dit kosten?
Voor een heel seizoen betaal je € 130,- (1 x per week een training MA1, MA2 ,WO1, WO2, WO3, DO1, DO2, ZA1, ZA2) ZA3 € 62,50. Daarnaast moet je lid zijn/worden van STC Rutten (€ 13,50). Voor ouders die de kinderen begeleiden naar de ijsbaan is verder een begeleiderskaart verplicht (gratis).
Informatie:
  • Gedurende het seizoen wordt informatie via nieuwsbrieven verstrekt.
  • Tussentijdse informatie hangt in Thialf op het informatiebord van Shorttrack Club Thialf (aan het begin van de tunnel). Vergeet u dus niet, bij elk bezoek hier even op te kijken!!
  • Je kunt straks ook weer de website  www.jeugdschaatsen.nl raadplegen
Opgave:
Je kunt/moet  je opgeven bij STC Rutten via de ledenadministratie: gebruik meteen de formulieren jeugdschaatsen en op de  STC Rutten Lid Worden pagina. Maar vraag eerst even na of er nog plaats is bij trainingsgroepen bij het jeugdschaatsen.
Veel schaatsplezier alvast.
Share

Comments are closed.