24e Internationaler Team-Sprint-Cup Berlin

Elk jaar gaat een groep Friese rijders namens STC Rutten naar de Team sprint cup in Berlijn. Ook dit jaar ging er een mooie groep rijders heen. De pupillengroep bestond uit Pup. C Vrouke Kerssies (STC Rutten) en Peike Joeri Gemser, Pup. B Silke Hijma en Hylke de Boer en Pup. A Imke Valkenburg en Michiel de Jong. De Juniorengroep bestond uit Jun. C1 Debby Behr en Jeroen de Kroon (STC Rutten), Jun. C2 Thirza Sierdsma (STC Rutten) en Daan Gelling, Jun. B1 Lonneke Uneken en Sam van Roosendaal. Als Trainer was Pieter Jorn Gemser mee en STC Rutten stagiaire Amber van Benthem.

Vrijdagmorgen 18 december is deze ploeg ‘s morgens om kwart over 7 in de bus naar Berlijn vertrokken om op 19 en 20 december 2015 deel te nemen aan de 24e Internationaler Team-Sprint-Cup Berlin. ‘s Middags om half 5 stond de hele groep al op het ijs in Berlijn voor een laatste training. Daarna vlug door naar het hotel, de hotelkamers verdelen, warme maaltijd en daarna pogingen om een goede nachtrust te krijgen want de volgende ochtend moesten we al weer om kwart over 7 aan het ontbijt zitten. Om 8 uur vertrok de groep wandelend naar de ijsbaan. De eerste wedstrijden begonnen stipt om 09.00 uur. Alle deelnemers moesten over 2 dagen 3 individuele afstanden rijden. De pupillen reden de eerste dag 100 en 300m; de junioren 300 en 500. Vele PR’s sneuvelden en vele medailles werden door de groep van STC rutten behaald.

Op de vrije zaterdagmiddag zijn we met de bus naar het centrum van Berlijn gegaan. De chauffeur, (die al vele jaren met ons meegaat en ons en Berlijn erg goed kent) kon ons erg veel vertellen over Berlijn. Na deze rondrit werden we afgezet op Alexanderplatz. Hier hadden we 2 uur lang de tijd om de kerstmarkt, kermis, Primark etc. de bezoeken.

De volgende ochtend begonnen de wedstrijden weer stipt om 09.00 uur. De pupillen reden vandaag een 500m en de junioren een 1000m. Daarna deed elke groep nog mee aan een estafette. Er zijn door de Rutten rijders veel individuele podiumplaatsen behaald. Het team

STC Rutten is in de totale lijst uiteindelijk derde geworden. En de jongens hebben met de estafette een mooie tweede plaats behaald ondanks dat een van de rijders ook nog gevallen was.

We kijken terug op een mooi, sportief en geslaagd weekend en bedanken voor Pieter Jorn hartelijk voor het coachen van deze groep.

Zie ook het verslag: Verslag Team sprint cup Berlijn

Share

Comments are closed.