Ledeninfo

STC Rutten schaatst op Thialf in Heerenveen en participeert in het gewest Friesland. De leden komen voornamelijk uit de Noordoostpolder, Zuidoost-Friesland en Noordwest-Overijssel. STC Rutten is een bekende en toonaangevende club. In baanselecties, gewestelijke selecties en zelfs in “landelijke” selecties is de club vertegenwoordigd. Bij het marathonschaatsen vind je tot op het hoogste niveau Rutten-leden. Verschillende schaatscoryfeeën zijn of waren lid. Op recreatief gebied voel je je ook al snel thuis bij de vereniging. In de wintermaanden kan er als trimmer wekelijks lekker geschaatst worden en wordt er naast een stuk gezelligheid gewerkt aan een goede techniek, begeleid door gediplomeerde en ervaren trainers. Ook de jeugd tenslotte wordt niet vergeten. Voor hen wordt er naast het wedstrijdschaatsen en trainen vaak nog veel georganiseerd, zoals een minitriatlon, een voorlichtingsavond en een gezellig avondje uit. Vanzelfsprekend kun je je via de vereniging ook aanmelden voor het inmiddels vermaarde jeugdschaatsen, waar je op speelse wijze de beginselen van het schaatsen worden bijgebracht.

STC Rutten is dus een enthousiaste toonaangevende schaatsclub waar veel wordt georganiseerd. De Vikingrace, een internationaal jeugdschaatstoernooi, is in schaatsminnend Nederland, maar ook in het buitenland een begrip! Menig schaatstopper heeft hier aan de start gestaan. Niet alleen in de winter is men overigens actief. In de zomer vinden er zomertrainingen plaats om de conditie op peil te houden. Daarnaast wordt in clubverband deelgenomen aan de Elfdorpenloop in de Noordoostpolder en de Friese Elfsteden Estafette Loop.

Enthousiast geworden? Neem gerust contact op met de bestuursleden en/of de trainer en word lid! Of ga meteen naar de inschrijfpagina. Hoe meer zielen, hoe meer vreugd.

Share

Comments are closed.