Succesvolle Relay bij 28e internationaler Team Sprint Cup 2019 in Berlijn

Afgelopen weekend is STC Rutten naar Berlijn afgereisd om weer mee te doen met de Team Sprint Cup in Berlijn. 12 Friese rijders hebben hun beste beentje voor gezet op het Duitse ijs in Berlijn, met mooie persoonlijke resultaten als gevolg. Op de individuele afstanden mochten we een heel aantal keer het podium bestijgen en ook in het eindklassement hebben we 5 podiumplaatsen behaald.  Onze STC Rutten leden Anton van der Tol en Sietse de Vries mochten in het eindklassement het podium betreden met respectievelijk de 3e en de 1e plaats. Met een goed staaltje teamwork was de relay erg succesvol voor ons STC Rutten team met een 1e plaats voor de jongens en een 2e plaats voor de meiden. Een zeer geslaagd toernooi waarin we met een mooie 4e plaats in het eindklassement met een tevreden gevoel op terug kunnen kijken.

 

Uitslagen en klassement: http://www.eissport-berlin.de/cms/aktuelles-19.html

 

Verslag Britt, Jade en Annemiek

Vrijdagochtend stonden we om half 8 bij Thialf. De bus was er pas om 8 uur… Toen we allemaal in de bus zaten gingen we eerst naar Groningen, om daar de schaatsers op te halen. Daarna zijn we doorgereden naar Duitsland. Onderweg zijn we 2x gestopt, de 1e keer bij en tankstation en de 2e keer bij een kleine, gezellige kerstmarkt in Duitsland. We zijn meteen naar de ijsbaan gegaan en daar hebben we een klein uurtje aan het ijs kunnen wennen. Daarna zijn we naar het hotel gegaan. Na het avondeten konden we naar onze kamers. We zijn snel gaan slapen, want het was een lange dag en we wilden goed uitgerust zijn voor de wedstrijden.

Zaterdag zijn we vroeg opgestaan, want we werden om 7 uur aan het ontbijt verwacht. Om kwart voor acht liepen we naar de ijsbaan, omdat de wedstrijden om 9 uur begonnen. De eerste afstand was de 100m voor de pupillen, daarna reden de junioren en de pupillen een 300m en als laatst war er een 500m voor de junioren. Om 2 uur waren de wedstrijden afgelopen en gingen we terug naar het hotel. We konden ’s middags kiezen of we naar een kerstmarkt wilden, je kon ook in de bus blijven zitten voor een sightseeing Berlijn, verzorgd door Gunter, onze buschauffeur. ’S Avonds gingen we lekker eten en snel naar bed.

Zondag moesten meteen na het ontbijt onze koffers in de bus zetten. De wedstrijden begonnen weer om 9 uur. Vandaag reden de pupillen een 500m en de junioren een 1000m. Daarna moesten het meidenteam en het jongensteam allebei een estafette rijden. De meiden zijn 2e geworden en de jongens hebben hun race gewonnen.

Om 2 uur was de prijsuitreiking van de estafette en van het eindklassement. Na de ceremonie zijn we de bus weer ingegaan, onderweg terug naar Nederland. We zitten nu (tijdens het schrijven) in de bus en we hebben net gegeten bij de Mc Donalds. We hopen om 11 uur weer in Heerenveen te zijn.

Share

Comments are closed.